Teksten schrijven

Redactie: zeer ervaren tekstschrijver
Sinds mijn studie journalistiek heb ik mij bekwaamd in het snel en scherp schrijven van teksten. Nieuwsberichten, columns, posts op social media, lange verhalen voor magazines, interviews, persberichten, advertorials, beleidsstukken, jaarverslagen... ik schrijf zelfs (bedrijfs)liedjes en gedichten!
>> Lees voorbeelden in de rubrieken 'Columns' en 'Interviews' 

Eindredactie: vlijmscherpe pen

Oog voor detail, gevoel voor stijl en een stevige taalknobbel. Die eigenschappen neem ik mee in elke tekst die ik redigeer. Ik verbeter taal- en tikfoutjes, leg zaken in logische alinea's bij elkaar, maak de schrijfstijl vlotter, bedenk een sterke kop en intro.

Je kunt mij ook inhuren voor een spoedcursus schrijven, waarbij ik de belangrijkste tips en trucs op een rij zet. Vooraf lees ik dan graag een zwik teksten van jouw bedrijf of afdeling, zodat ik een afgemeten advies kan geven. Ik zorg ervoor dat we leren van voorbeelden, geef opbouwende kritiek en lever een lijst do's en don'ts.

Speeches en columns: visie in spreektaal
'Wauw, die boodschap komt echt binnen.' Liefst hoor je mensen dat zeggen na een goede speech van een directeur of CEO. Natuurlijk heeft de spreker daar zelf veel invloed op, bijvoorbeeld door het verhaal bevlogen te brengen. Maar de rol van de speechschrijver is groter dan men denkt.

Als ghostwriter kies ik de juiste spreektaal, zet ik de zinnen in een spannende volgorde en werk ik toe naar een climax. Vaak is een vlugge briefing via mail of telefoon al genoeg om aan de slag te gaan. Huur mij in, zodat jouw toespraken en columns de aandacht krijgen die ze verdienen.
>> Lees ook: een ghostwriter is geen Casper

Copywriting: woorden die je grijpen
Als copywriter kan ik moeilijke boodschappen terugbrengen tot slimme slogans en pakkende passages. Ik bedenk concepten, campagnes en creaties die jouw merk in de schijnwerpers zetten. Door mijn ervaring in het bedrijfsleven en de bureauwereld weet ik de wensen van opdrachtgevers goed in te schatten en kan ik hun kritiek verwerken in aangescherpte plannen. Heb jij een commerciële uitdaging op tekstgebied? Kijk dan rechts op deze pagina voor mijn contactgegevens.
Vincent Mirck