Gigant papa op Kaap

Kunstfestival Kaap in De Bilt behoort tot onze favoriete lente-uitjes. In 2011 was het niet alleen een heerlijk zonnige editie, maar tevens een zeer speciale. Want tussen de fraaie kunstwerken die tentoongesteld staan, was ook een gigantische afbeelding van Vincent te zien. Reza mocht voor een kunstproject namelijk een foto maken van zijn vader, met hulp van een echte kunstenaar.De Koreaanse foto-artiest Yeondoo Jung presenteerde op Kaap 2011 het project Dear Daddy. Hij vroeg jonge kinderen om in hun eigen woorden te beschrijven wat papa doet op zijn werk. Vervolgens legde hij deze, vaak geromantiseerde visie op de werkelijkheid, vast in de vorm van een foto, genomen vanuit het oogpunt van het kind.

Reza (5 jaar oud) en papa deden mee aan dit project. Volgens de fantasie van Reza vertelt papa op zijn werk mooie verhalen aan iedereen vanuit een gigantisch, blauw toverboek. Aan de muur hangen afbeeldingen van wilde dieren en alle collega's ('hele oude mensen') drinken de ganse dag appelsap.

En die foto mocht Reza begin februari van papa maken, in het grote Rabobank-gebouw in Utrecht. Vandaag bekeken we vol trots het eindresultaat, een loeischerpe foto op larger-than-life formaat. Vincent vond het ietwat vreemd om zichzelf zo te zien, anderhalve meter breed en twee meter hoog (met schoenmaat 51 door de groothoeklens). Maar Reza riep apetrots dat hij de fotograaf was van die enorme plaat. Hulde aan onze 5-jarige kunstenaar! (2011)

Lees meer blogs over kunst, cultuur en reizen:
http://vincentenviola.blogspot.nl/

Vincent Mirck